Széchenyi 2020
A verseny részletei

I. forduló

A pályázat benyújtása:

Az ötletversenyhez egy pályázatot kell benyújtanod ezen az oldalon keresztül november 16-ig, amelynek a feladatait a letölthető munkafüzetben találod meg. Az alábbi feladatokat kell elvégezned a pályázat benyújtásához:

  • - Írj le egy innovatív vállalkozási ötletet a megadott témakörök valamelyikéhez! Néhány mondatban foglald össze, hogy mi az a probléma, amire az ötleted megoldást nyújt.
  • - Nézd meg, kik lehetnek az ideális vevőid! Ehhez egy ügyfélprofilt kell alkotnod.
  • - Kérdezd meg a leendő vevőidet, hogy az általad kitalált megoldást használnák-e! Ehhez készíts egy minimum 10 kérdésből álló kérdőívet, és töltesd ki minimum 15 emberrel.
  • - A kérdőív eredményeit foglald össze néhány mondatban!
  • - Vizsgáld meg, kik a versenytársaid, mi az erősségük, gyengeségük, miért jobb a ti megoldásotok.
  • - A fenti feladatok eredményeit röviden foglald össze!
Ne aggódj, ez csak elsőre tűnik bonyolultnak! A munkafüzetünkben lévő példák megmutatják, pontosan mit várunk és hogyan oldhatod meg a feladatokat, illetve az oldalon lévő videók is választ adnak a kérdéseidre. Ha mégis elakadnál, online felkészítő workshopokon, illetve a városodban lévő kapcsolattartó kollégáinknál további segítséget vehetsz igénybe.

II. forduló

Területi döntők

A benyújtott pályázatokat szakértő kollégáink előre meghatározott kritériumok alapján pontozzák. A pontszámok alapján legfeljebb a legjobb 5 csapat egy városi döntő során mérkőzik meg egymással. A városi döntőre a pályázatodban benyújtott ötletedet élőszóban, prezentálva kell bemutatnod, egy úgynevezett pitch formájában, 5 percben. A pitch elkészítéséhez és begyakorlásához videós segítséget nyújtunk, illetve a kapcsolattartó kollégáink is a rendelkezésetekre állnak majd.

III. forduló

Országos döntő

A városi döntők 1. helyezett csapatai továbbjutnak az országos döntőbe, melyet Budapesten rendezünk meg, tervezetten 2022 áprilisában. Az ötletetek további kidolgozását és a fináléra való felkészülést egy mentor segíti majd, három hónapon keresztül, aki csak a ti csapatotokra koncentrál. A döntőre egyszerűsített prototípussal, drótvázzal is készülnötök kell, illetve az eddigre már tökéletesített 5 perces pitch-csel.

A verseny során végig segítünk nektek, hogy elsajátítsátok a vállalkozás indítás lépéseit, megismerkedjetek a startupos kifejezésekkel, és hogy az egész verseny jó buli legyen számotokra!

Ne habozz, regisztrálj még ma, és kezdd el az ötleted kidolgozását!

Maradt még kérdésed?

Keress minket bátran közösségi média felületeinken, vagy a
hello@ideafest.hu e-mail címen!
KERESD VÁROSI KAPCSOLATTARTÓDAT!
Facebook TikTok Instagram