Széchenyi 2020
Tizenegy csapat jutott be az IdeaFest országos döntőjébe
Tizenegy csapat jutott be az IdeaFest országos döntőjébe

Véget értek az IdeaFest területi fordulói, így kiderült, mely ötletek kerültek idén az országos döntőbe. Ha kíváncsi vagy, milyen innovációkkal rukkoltak elő a középiskolások, esetleg megtudnád, mely csapatok képviselik városodat, most megmutatjuk neked!

Az idei IdeaFest területi döntőin összesen 55 háromfős csapat mérte össze tudását, hogy kiderüljön, melyik az a 11 ötlet, amit a helyi zsűri a legalkalmasabbnak talált arra, hogy az országos döntőbe repítse ötletgazdáit.

Ismerjétek meg a döntőseinket, akik a februári fináléban pitchelhetnek azért, hogy Amerikába, Finnországba vagy Németországba utazhassanak! Az országos döntőbe jutó csapatok mindegyike külföldi tanulmányúton vehet részt.

Békéscsaba – Achetapro

A békéscsabai győztes Achetapro csapata a tücsökfehérje előállításához szükséges automatizált tücsökfarmokat tervezne és hozna létre.

Debrecen – tri-BRaINS

Az országos döntőben Debrecent képviselő tri-BRaINS ötletgazdáinak Tanítalak! nevű alkalmazása olyan platform, mely kapcsolatot teremt olyan diákoknak, akik korrepetálásra és fejlődésre vágynak tanulótársaiktól.

Győr – In Memoriam

A győri területi döntő nyertese, az In Memoriam szolgáltatási platformja segítséget nyújtana olyan személyek számára, akik időhiány, távolság vagy más körülmények miatt kevesebbszer jutnak ki a temetőbe, mint szeretnének, és így az adott sírhelyet nem tudják megfelelő gyakorisággal gondozni.

Kaposvár – A Legjobbak

A kaposvári csapat LearnEZ nevű applikációja magánórákat kínáló tanárokat és tanulni, korrepetálódni vágyó diákokat kötne össze.

Kecskemét, Mosonmagyaróvár, Szombathely – RMCS

Az RMCS ötletgazdáinak alkalmazása, a MapHub segítené a nagy és bonyolult felépítésű közintézményekben és más épületekben történő tájékozódást.

Miskolc, Nyíregyháza – BánkiSentinel

A nyíregyházi BánkiSentinel Poultry MasterBotja baromfitartók jövedelmezőségét és állatállomány egészségi állapotát javítja, miközben csökkenti a dolgozók terheit. A robot autonóm módon mozogva mozgásban tartja az állatokat, fellazítja az almot, ha pedig elhullott állatot azonosít, megadja a pontos helyzetét, és akár be is gyűjti egy szeparált tárolóba.

Pécs – MyView

A pécsi MyView olyan okosszemüveget fejlesztene, ami helyettesítené az okos-telefonhasználatot és egyszerűbbé tenné a mindennapjainkat, így többek között ezzel az eszközzel lehetne telefonálni, internetezni, fotókat és videókat készíteni.

Sopron – CREO

Sopronban a CREO vívta ki, hogy az országos döntőben szerepelhessen ötletével, mely egy olyan alkalmazás, ahol fiatal, friss diplomás alkotók tudják könnyebben értékesíteni alkotásaikat.

Szeged – Student’s Spark

A szegedi győztes Student’s Spark olyan alkalmazáson dolgozik, amivel ház körüli munkákra bíznának meg diákokat magánszemélyek. Így a diákok extra zsebpénzhez juthatnak, a kisebb, szaktudást nem igénylő munkákra pedig nem lenne gondja a „megrendelőnek”.

Székesfehérvár – Together

A székesfehérvári területi döntőt megnyerő Together ötletgazdái olyan játszótereket hoznának létre, ahol egészséges és fogyatékkal élő gyerekek együtt tudnak játszani, ezzel segítve az elfogadást és megértést.

Veszprém – QuickShopping

A veszprémi QuickShopping csapata a bevásárlást egyszerűsítené egy alkalmazással, melyben elérhető az áruházak térképe, így könnyebben megtalálhatók a megvásárolni kívánt termékek, de bevásárlólistát is készíthetnek a felhasználók, és a fizetési folyamatot is meggyorsítaná az applikáció.

Maradt még kérdésed?

Keress minket bátran közösségi média felületeinken, vagy a
hello@ideafest.hu e-mail címen!
KERESD VÁROSI KAPCSOLATTARTÓDAT!
Facebook TikTok Instagram